tiistai 30. tammikuuta 2018

Käärmeiden kaupunki

Katri Alatalo
Katri Alatalo
Monet fantasiatarinat sijoittuvat pseudokeskiaikaiseen maailmaan linnoineen, velhoineen ja ritareineen. Katri Alatalo halusi ravistella tätä asetelmaa ja loi maailman, joka ammentaa itämaista, Tuhannen ja yhden yön tarinoista ja aavikoista. Alatalon eeppiseen fantasiaromaaniin Käärmeiden kaupunkiin mahtuu seikkailua, juonenkäänteitä, ihmissuhdesotkuja, juonittelua, erotiikkaa ja magiaa.

Käärmeiden kaupunki
käsittelee hyvän ja pahan välistä taistelua, mutta hyvä ja paha eivät ole mustavalkoisia. Käärme symboloi paitsi petollisuutta, myös muun muassa parantavaa voimaa. Tarina kertoo kolmesta henkilöstä, lapsuudenystävistä, jotka koettavat selviytyä sodan ja orjuuden keskellä ja etsivät maagisia kykyjään. ”Hahmot kipuilevat valheiden ja salaisuuksien piiri­leikissä, jossa luottamusta on vaikea ansaita. Mutta haaveissa siintävä vapaus jää pelkäksi kangastukseksi ilman toisten ihmisten tukea ja turvaa”, kirjoittaa Toni Jerrman Helsingin Sanomien kritiikissä. ” Aavikon valtakunnat sekä niiden kulttuurit ja uskonnot pääsevät romaanissa hienosti esiin, samoin erilaisista ympäristöistä ponnistavien ihmisten perimmäinen samankaltaisuus.”

Katri Alatalo on Jyväskylän Korpilahdella asuva kirjailija, kirjoittamisen opettaja ja fantasiakirjallisuuden suurkuluttaja. Käärmeiden kaupunki on hänen viides teoksensa. Hän toimii Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittat ry:n hallituksessa, fanittaa muun muassa Game of Thronesia, Tähtien sotaa ja Sinuhe egyptiläistä, ja yksi tärkeimmistä ja vaikuttavimmista kirjailijoista hänelle on ollut juuri edesmennyt Ursula K. Le Guin.

Tervetuloa lauantaina 17.2.2018 klo 16.00 Pieneen luentosaliin kuulemaan lisää!

Käärmeiden kaupunki (Gummerus 2017) saatavuus Keski-kirjastoissa ja Jyväskylän yliopiston kirjastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti