lauantai 4. helmikuuta 2023

Reviisorilla apua Ukrainaan

Huutokaupattavan Reviisorin nimiösivu.
Huutokaupattavan Reviisorin nimiösivu.
Tilanne Ukrainassa on huono ja apua tarvitaan. Vanhan Kirjallisuuden Ystävät ry:llä ei ole tankkeja tai muuntajia Ukrainaan vietäväksi, mutta meillä on kirjoja. 

Olemme päättäneet lisätä kirjahuutokauppaan niteen, jonka myyntihinta lahjoitetaan lyhentämättömänä Ukrainan avuksi. 

Huutokaupan ensimmäisenä kohteena myydään Nikolai Gogolin näytelmä Reviisori. Nide on 1. painos vuodelta 1882, painettu Jyväskylässä. Miksi juuri tämä teos? Siihen on montakin syytä.

Nikolai Gogol syntyi Ukrainassa. Satiirinen näytelmä Reviisori on yksi hänen pääteoksistaan. Sen aiheena on valta ja korruptio 1800-luvun Venäjällä, mikä aiheutti sen verran kohua, että Gogol pakeni vuosiksi ulkomaille. Reviisorista on peräisin tunnettu ajatus: "Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino."

Osta siis klassikkoteos ja auta samalla ukrainalaisia kylmän sotatalven keskellä. Kirjahuutokauppa alkaa la 11.2. klo 12.30 (näyttö klo 12.00-12.30). Kirjahuutokaupan ostokset voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla.


Ps. Myös raha- ja postimerkkihuutokaupan viimeisen kohteen (Antti Heinosen kirja Ruplista markkoihin) tuotto lahjoitetaan samaan kohteeseen.


Etusivulle


Perjantain ohjelma


Lauantain ohjelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti