perjantai 31. tammikuuta 2025

VKT2025 päättyy Sähköön

Sähkö-klubin mainoskuva

Vaikka Agorassa Vanhan Kirjan Talven ohjelma päättyy lauantaina 8.2. klo 16, ei kirjallisen ilonpidon tarvitse siihen loppua. Suosittelemme kaikille siirtymistä kulttuuriravintola Vakiopaineeseen. Siellä klo 19 starttaava vuoden ensimmäinen Sähkö-klubi on samalla Vanhan Kirjan Talven iltaklubi. Keski-Suomen Kirjailijoiden järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy. Poeettisesti tervetuloa Vakiopaineeseen!

Esiintyjistä ja esityksistä:

KRISTIAN BLOMBERGIN viides runoteos Sukupolvialus (Poesia 2025) on tekijänsä vuosikymmeniä kestäneen tieteiskirjallisuuteen ja formalistiseen runouteen paneutumisen häikäisevä lopputulos. Vakiopaineessa Blombergia säestää Sähkö-klubin oma avaruusfyysikko, elektroniikan ja nanotekniikan ihmelapsi Olli-Pekka Tennilä.

PE[KK/TR]A on äänitaiteilija Pekka Pullin ja runoilija Petra Vallilan kokeellisen kulmikas yhteenliittymä joka soi ja sanoo, ehkä.

ROI VAARA
performanssitaiteen pioneeri, jonka mielikuvitus on ehtymätön ja rohkeus tavaton. Vaara on tehnyt performansseja vuodesta 1979, tähän mennessä yli 500 ja hänen taidettaan on ollut esillä yli 50 maassa. Sähkö-klubilla Vaaran kanssa modernistiseen mykkäkouluun ja vaistonvaraisesti sykkivään, elävien kehojen koreografiaan käy toinen kosmopoliitti, paikka- ja tilannesidonnaisen runouden metropoliitta Riitta Cankoçak.

OH AH NAISEN juuret ovat Itä-Helsingissä ja ensimmäinen nähdyksi tuleminen Itä-Suomessa. Sen musiikki on tumman jäntevää, lakonisen ovelaa ja sellaista, jossa arkea kouritaan pintaa syvemmältä asiaan liikaa osumatta. Oh Ah Nainen yhdistää suomenkielistä räppiä ja spokenwordia minimalistisiin kokeellisiin taustoihin. Musiikin on tehnyt Minereor (Jari-Matti Nurminen) ja sanat sekä sovituksen Hanna Heino.

Siis:
Sähkö #48
Bar Vakiopaine la 8.2. klo 19-22
Vapaa pääsy
Tapahtumatiedot Facebookissa


Ps. muista myös Runousaamiainen la 8.2. klo 10!

Kristian Blomberg (kuva: Olli-Pekka Tennilä)

Petra Vallila (kuva: Laura Malmivaara)

Roi Vaara



keskiviikko 29. tammikuuta 2025

Raija-Sinikka Rantala: Elli

Elli Tompuri (1880–1962) kuului 1900-luvun alkupuolella Suomen tunnetuimpiin ja kohutuimpiin näyttämötaiteilijoihin. Hän ehti pitkällä ja kansainvälisellä urallaan esiintymisten lisäksi toimia ohjaajana, teatterinjohtajana ja kirjailijana. Uran alkuvaiheen menestyksen vuosia seurasivat vaikeat ajat, kun kotimaan teatterit yksi toisensa jälkeen käänsivät Ellille selkänsä. Vastoinkäymisistä huolimatta hän ei suostunut lannistumaan, vaan jatkoi sinnikkäästi eteenpäin työllistäen itse itseään. Hänen mottonsa ”kenelle vaan, milloin vaan, muttei koskaan mitä vaan, miten vaan” kuvasti hänen tinkimätöntä ja oikeudentuntoista asennettaan.

Raija-Sinikka Rantalan vimmainen ja runsas elämäkertaromaani Elli kertoo Tompurin vaiherikkaasta elämästä lähtien hänen uransa alusta näyttelijäharjoittelijana Suomalaisessa Teatterissa. Ellin sisäinen maailma avautuu lukijalle kaunistelemattoman suorapuheisena, täynnä ristiriitoja, kunnianhimoa ja elämää.

Raija-Sinikka Rantala (s. 1947) on kotkalaislähtöinen kirjailija ja teatteriohjaaja, joka on myös toiminut teatterinjohtajana Lahden ja Helsingin kaupunginteattereissa sekä johtotehtävissä Teatterikorkeakoulussa ja Kansainvälisessä Teatteri-Instituutissa. Elli on hänen yhdestoista teoksensa.

Rantala kertoo kirjastaan Vanhan Kirjan Talvessa la 8.2. klo 14 Auditorio 2:ssa. Haastattelijana on Aviador kustannuksen Vesa Tompuri, liekö sukua Ellille? Sekin ehkä selviää tilaisuudessa, tervetuloa!

Raija-Sinikka Rantala (Kuva: Lauri Aapro)


Raija-Sinikka Rantalan Elli-kirjan kansikuva

maanantai 27. tammikuuta 2025

Pysäköintiin tarvitaan eParking-sovellus

Agoran parkkialueella voi pysäköidä
vain eParking-sovellusta käyttäen.
Huomio kaikki autolla Vanhan Kirjan Talveen saapuvat! Pysäköinnissä on tapahtunut merkittävä muutos sitten edellisen Vanhan Kirjan Talven. 

Jyväskylän yliopisto on ottanut käyttöön eParking-sovelluksen ja kaikki yliopiston parkkipaikat ovat nyt maksullisia, joitakin harvoja kiekkopaikkoja lukuun ottamatta. 

Lataa siis eParking jo etukäteen puhelimeesi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store). Sovellukseen pitää syöttää pankkikortin tiedot ja tietenkin myös ajoneuvon rekisterinumero. Nämä asiat kun hoitaa jo hyvissä ajoin, niin ei tarvitse sitten Agorassa ihmetellä, että mitkäs ne pankkitunnarit olikaan.

Pysäköinnin hinta on 1,5 €/ tunti + 39 snt aloitusmaksu ja max 10 € vuorokaudessa.

Tarkemmat ohjeet pysäköinnistä yliopiston kampuksilla sekä sovelluksen käytöstä täällä. Agoran (Ag) ja parkkipaikkojen sijainnit näet kampuskartasta.


Jokunen kiekkopaikka on kadun varressa,
mutta niiden varaan ei kannata laskea.



perjantai 24. tammikuuta 2025

Kirjahuutokauppa, totta kai!

Jyväskylän Vanhan Kirjan Talveen on olennaisena osana kuulunut kirjahuutokauppa. Tänäkin vuonna näin tulee tapahtumaan, joten nyt voi jo alkaa virittelemään niitä äänijänteitään. 

Tarjolla huudettavaksi tänä vuonna on vajaan 50 kohteen sortimentti, jossa mukana niin kirjoja kuin vanhempia lehtiäkin.

Kirjahuutokauppa järjestetään lauantaina 8.2 klo 12:30 tutussa paikassa Agoran Auditorio 2:ssa. Näyttö alkaa klo 12:00. Maksuvälineinä käy käteinen ja kortit.

Ei muuta kuin innokkaasti aistimaan huutokaupan tunnelmaa! 

Ps. Myös postimerkkejä ja vanhoja rahoja on huutokaupattavana, lue lisää täältä!

Kirjahuutokaupan kohteita.



torstai 23. tammikuuta 2025

Emigrantit

Vallankumoukset ja epävakaisuus ajoivat sata vuotta sitten venäläisiä kirjailijoita hakeutumaan turvaan länteen. Emigranttiaallon myötä puhuttiin jopa ns. toisesta Venäjästä, jossa luotiin vaihtoehtoista muotoa taiteelle. 

Emigrantit-tietokirjassa seurataan mm. Nabokovin ja Brodskyn jälkiä Eurooppaan ja New Yorkiin saakka. Kirjan ovat kirjoittaneet myös kriitikkona ja toimittajana tunnettu Ville Ropponen sekä vuoden 2022 Finlandia-voittaja Ville-Juhani Sutinen.

Ville-Juhani Sutinen on Vanhan Kirjan Talvessa kertomassa kirjasta, haastattelijana on Johannes Silvennoinen. Tilaisuuden mahdollistaa kirjan kustantanut Vastapaino. Tervetuloa Ahtisaari-saliin lauantaina 8.2.2025 klo 12. 


Emigrantit-kirjan kansikuva


Ville-Juhani Sutinen (kuva: Ari Haimi)




keskiviikko 22. tammikuuta 2025

Anna Tapola: Puut liikkuvat öisin

Vanhan Kirjan Talvi jatkaa hyväksi todettua yhteistyötään Aviador kustannuksen kanssa. Tällä kertaa saamme kirjailijavieraaksi runoilija Anna Tapolan.
 
Puut liikkuvat öisin on Tapolan esikoisrunokokoelma. Teoksen proosarunoissa yksinäisyyttä, ulkopuolisuutta ja halun voimaa ilmaistaan vahvan kuvallisen ja aistillisen kielen keinoin.

Anna Tapola (s. 1973) on helsinkiläinen tutkija ja kirjoittaja, jolle runous on hengittämistä, kielelle antautumista ja sen tutkimista, ihmettelyä, leikkiä. Rytmi vie mukanaan myös tanssissa ja musiikissa. Tapola on kasvatustieteen tohtori ja opiskellut Helsingin yliopistossa myös filosofiaa ja estetiikkaa.

Tervetuloa runouden äärelle lauantaina 8.2. klo 15 Agoran Auditorio 2:een.

Anna Tapola (kuva: Tommi Takkunen)

Anna Tapolan Puut liikkuvat öisin -kirjan kansikuva

maanantai 20. tammikuuta 2025

Syytös!

Hanna Kuuselan Syytös-kirjan kansikuva

Vastapaino kuuluu Suomen eturivin tiedekustantajiin. Vuonna 1981 perustettu Vastapaino on Vanhan Kirjan Talvessa vahvasti edustettuna: kirjamyyntipisteen lisäksi Vastapaino tuottaa ohjelmaa kahden kirjailijavieraan verran. 

Nykyajan työelämä, sivistyksen tila, demokratia ja yliopistot. Niihin kohdistuu Hanna Kuuselan Syytös, joka kuvaa mm. yritysmaailman myötä tulleita vaikutuksia tutkimustyöhön.

Kuusela nostaa esiin sivistyksen ja demokratian liput, jotka muut ovat saattaneet jo myydä. Teoksessa yhdistyvät esseistiikan, autofaktan ja päiväkirjan muodot. Taustalta kuuluu omakohtaisuuden ääni:

”On juostava nopeammin ja tehtävä enemmän vähemmällä!”

Hanna Kuuselaa haastattelee Hannele Harjunen. Tervetuloa kuulolle Ahtisaari-saliin lauantaina 8.2.2025 klo 15!


Hanna Kuusela
(kuva: Marjaana Malkamäki)


sunnuntai 19. tammikuuta 2025

Jussi Jäppinen: Poimintoja kirjantekijän elämästä

FT, kotiseutuneuvos, graafinen suunnittelija ja valokuvaaja Jussi Jäppinen on puolen vuosisadan aikana tehnyt yli 80 kirjaa, osan niistä yhteistyökumppanin kanssa. 

Jussi Jäppisen omat kirjat syksyllä 2024

Jäppisen tuotantoon kuuluu kuvateoksia eri puolilta Suomea mutta myös arkkitehtuuria, rakennettua kulttuuriympäristöä ja siinä tapahtuneita muutoksia sekä kulttuuria yleisemminkin esitteleviä tietokirjoja. Pari lastenkirjaakin on mukana. Lisäksi hän on luonut graafisen suunnittelun ja taiton pariin sataan muiden kirjoittamaan kirjaan elämän eri alueilta, kissakirjasta historiakirjoihin ja keittokirjoista taiteilijoiden tekemisiin. Osassa niistä hän on osallistunut myös sisällön tuottamiseen.

 Ilmakuva Lutakosta 1975 (kuva: Jussi Jäppinen)

Vanhan Kirjan Talven luennolla Jäppinen esittelee kuvien välityksellä esimerkkejä ja tarinoita kirjantekemisen mielenkiintoisista ja silmiä avaavista kokemuksista eri vuosikymmeninä.

Kuvausmatkalla nahkiaisten pyynnissä
Kokemäenjoella 1983 (kuva: Jussi Jäppinen)

Jussi Jäppinen esiintyy lauantaina 8.2. Vuoden keskisuomalainen kirjateko -palkinnon jaon jälkeen n. klo 11.15 Martti Ahtisaari -salissa. Tervetuloa mukaan juhlatunnelmaan!

lauantai 18. tammikuuta 2025

Vuoden keskisuomalainen kirjateko 2025

Lauantaina 8.2. klo 11 Vanhan Kirjan Talvessa jaetaan Vuoden keskisuomalainen kirjateko -tunnustuspalkinto. Palkinnon saajan päätätte te!

Mediatalo Keskisuomalaisen kanssa yhteistyössä toteutettu tunnustuspalkinto nostaa kirja-alan toimijoita, jotka edistävät kirjallisuuden harrastamista. 

Äänestämään pääsee Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Keskisuomalaisen verkkotilaus vuodeksi ja tavarapalkintoja.


Ehdokkaat ovat:

1. Keski-Suomen Lukukoiratoiminta

Lukukoira Reko. Kuva: Henna Tuomanen

Kennelliiton lukukoiratoiminta on ainutlaatuinen ja sydämellinen tapa edistää lukemisen iloa ja taitoa kaikenikäisille vapaaehtoistoimintana. Toiminnan ytimessä ovat lukukoirat, jotka kuuntelemalla ääneen lukijaa tarjoavat rauhallisen ja kannustavan ympäristön lukemiseen. Pääasiassa kirjastoissa vierailevat lukukoirat eivät arvostele, vaan kuuntelevat kärsivällisesti, mikä auttaa erityisesti lapsia ja nuoria voittamaan lukemiseen liittyviä pelkoja ja epävarmuuksia.

Lukukoiratoiminta tuo hyvää mieltä ja hyvinvointia siihen vapaaehtoisesti koiran kanssa osallistuville sekä koirille lukijoille.


2. Lohikäärmeradio

Lohikäärmeradion toimittajat Inna Muikku
ja Jonna Bildo.

Lohikäärmeradio on Jyväskylän kaupunginkirjaston oma podcast, toimittajina kirjaston työntekijät Inna Muikku ja Jonna Bildo. Lohikäärmeradiossa keskustellaan fantasia-, scifi-, ja kauhukirjallisuudesta monipuolisesti ja rennolla otteella. Aiheena eivät ole pelkästään uusimmat hittikirjat, vaan esille nostetaan myös vanhempaa kirjallisuutta ja pienempien kustantamoiden teoksia sekä nuortenkirjallisuutta.

Lohikäärmeradiossa puhutaan myös kirjastoista ja tuodaan esille kirjaston eri palveluja ja aineistoja.


3. Sanataideyhdistys Rapina

Rapina sanataiteilee myös etäyhteyksin.

Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapinan tavoitteena on edistää, ylläpitää ja vahvistaa keskisuomalaista sanataidetta. Toiminnan päätarkoituksena on tarjota ammattitaitoista sanataideohjausta ja -opetusta lapsille, nuorille, aikuisväestölle sekä ikäihmisille. Apurahoilla Rapina on rahoittanut avointa työpajatoimintaa kouluille, päiväkodeille ja muille toimijoille. Muun muassa kerran kuukaudessa pääkirjastolla järjestettävät Rapinan sanataideillat ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Vuonna 2025 sanataideyhdistys Rapina ry on toiminut Keski-Suomessa 20 vuotta.


4. Sähkö-klubi
Tomi Kontio esiintyy Sähköklubilla.
Kuva: Timo Suutarinen

Sähkö-klubi on Keski-Suomen Kirjailijoiden Jyväskylässä järjestämä runoklubi, joka rikkoo perinteisten runoklubien kaavaa kokeellisin ja poikkitaiteellisin elementein. Esitykset sisältävän usein runon ja musiikin risteymiä tai muuta genrerajat rikkovaa taiteidenvälisyyttä, vaikka mukaan mahtuu myös klassista luentaa ja lausuntaa.

Pääsymaksuttoman tapahtuman kutsuvieraat tarjoavat laajan ja monipuolisen kattauksen siitä, mitä suomalaisen ja kansainvälisenkin nykyrunouden kentällä tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa. Sähkö-klubin kotina on toiminut koko sen olemassaolon ajan Kauppakadun Bar Vakiopaine.


5. Virtas-Viikot

Kohtaus Joulupukkikapina-näytelmästä.
Kuva: Johanna Suominen

Virtas-Viikot on Jukka Virtasen elämäntyötä Jämsänkoskella ja Jämsän seudulla kunnioittava tapahtuma, jonka toteutuksesta vastaa J+J Teatteri vetäjänään Risto Hakola. Virtas-Viikkojen lähtökohtana on, että tapahtumat keskittyvät sana- tai teatteritaiteeseen sekä paikallisuuteen.

Hyvän vastaanoton saanut tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2024. Ohjelmaan sisältyi näytelmä Joulupukkikapina, rap-lyriikkapajoja, kirjamessut, lavarunotilaisuus, luento ja konsertti. J+J Teatterin yhteistyötahoina viikkojen järjestämisessä olivat Jämsän kaupunginkirjasto/kulttuuritoimi, Jämsänlaakson Setlementti ja Jämsänkosken Kotiseutuyhdistys.


Käy Keskisuomalaisen sivuilla antamassa äänesi ja tule la 8.2. Agoran Martti Ahtisaari -saliin kuulemaan, kuka tunnustuksen saa.

keskiviikko 15. tammikuuta 2025

Runokuvia: Maria Pihl ja Timo Suutarinen

Timo Suutarisen kirja Treblinka 454, osa 2. Kansikuva Maria Pihl.
Miten historialliset tapahtumat ja myytit muuttuvat kirjallisuuden kuviksi? Millaisia työvaiheita kuvituksessa on suunnittelusta valmiisiin puupiirros- ja metalligrafiikkakuviin? Miten kirjan kansi ja kuvituskuvat saadaan yhdenmukaisiksi? 

Maria Pihl on jyväskyläläinen kuvataiteilija, joka on tunnettu suurista, melankolisista ja mystisistä puupiirroskuvistaan. 

Timo Suutarinen on jyväskyläläinen runoilija, jolta Kulttuurivihkot julkaisi neljän holokaustiaiheisen runokirjan sarjanv. 2020 - 2024.

Pihl ja Suutarinen keskustelevat Vanhan Kirjan Talvessa, miten runoteosten kuvitus syntyy kuukausien tiiviillä yhteistyöllä. Tilaisuudessa keskustellaan kirjoista Treblinka 454, osat I-II (Kulttuurivihkot, 2023 - 2024). 

Tervetuloa mukaan Ahtisaari-saliin perjantaina 7.2. klo 16.

 

Maria Pihlin kuvataidetta.


Maria Pihlin kuvataidetta.

maanantai 13. tammikuuta 2025

Runousaamiainen, viikonlopun tärkein ateria

Joko olet ehtinyt nauttimaan Runousaamiaisen laatuantimista? 

Seuraava tilaisuus sukeltaa säkenöivän runouden, kahvin ja tuhdin aamupalan yhteispyörteisiin tarjoutuu Vanhan Kirjan Talvessa la 8.2. klo 10. Aloita siis lauantaiaamusi suuntaamalla askeleesi Mattilanniemeen ja Agoraan, jossa aamiaiskattauksen äärellä esiintyvät AP Kivinen, Fanny Torro, Vesa Lahti ja Anniina Louhivuori.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä Vanhan Kirjan Talven kanssa. Runoilija Elmy Helmoksen juontamaan tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa Ravintola Piatoon!
Aamukahvi runojen kanssa, kiitos!
 
Esiintyjistä ja esityksistä: 
 
FANNY TORRO on keuruulainen runoilija ja kirjallisuusterapiaohjaaja. Runoissaan hän viljelee sanoja toivosta ja lajirajat ylittävästä yhteydestä, jonka juurakoissa ja rihmastoissa pesii vallankumous paremman maailman puolesta. Torrolta on julkaistu runokokoelma Kasvukausia (2018/2024), valmistumassa on kokoelma haikuja.

AP KIVINEN on neljä runokirjaa julkaissut, monenlaisia runolavoja kiertänyt Poetry Slam -mestari, jonka viimeisin runoteos Sudenkorennon siivellä (Enostone 2024) on runoseikkailu kaikenikäisille runojen ystäville.

ANNIINA LOUHIVUORI on jyväskyläläinen kirjailija, jonka esikoisrunoteos Päivä jona Mary hirtetään (Kaarinan kaupunki 2024) valittiin 133 käsikirjoituksen joukosta viime vuoden Runo-Kaarina-esikoiskokoelmakilpailun voittajateokseksi. Runoudessa Louhivuorea kiehtoo tietoisen ja intuitiivisen mielen yhdistäminen, alitajunnan merkitys ja kirjoittamiseen liittyvä vapauden tunne.

VESA LAHDEN runoissa tuoksuu zeniläinen tunnelma. Alkuaikojen suodattimet (Warelia 2024) on Lahden viides runokokoelma, jonka mystisessä, omalakisessa maailmassa tarkkaileva ihminen elää samassa syklissä maiseman kanssa.

sunnuntai 12. tammikuuta 2025

Nobel-voittajan kääntäjä Vanhan Kirjan Talvessa lauantaina: Taru Salminen

Älä jätä hyvästejä

Kääntäjät luovat kokonaisia maailmoja lukijoiden silmien eteen. Kääntäminen ei tapahdu sana sanalta, vaan on hyvin monimutkainen asia. Miten käännetään teoksia hyvin erilaisesta kielestä ja kulttuurista toiseen? 

Taru Salminen on Korean kulttuurin ja kielen asiantuntija. Hän on asunut Etelä-Koreassa kymmenen vuotta ja opettanut koreaa Turun yliopistossa vuodesta 2017 lähtien. Lisäksi hän kääntää korealaista kirjallisuutta, viimeisimpinä töinään Nobel-palkitun Han Kangin teokset Valkoinen kirja ja Älä jätä hyvästejä.

Salminen kertoo kääntämisen haasteista ja iloista sekä avaa Han Kangin teosten historiallista ja poliittista taustaa. Haastattelijana toimii Vesa Lahti. Tervetuloa kuulolle Ahtisaari-saliin lauantaina 8.2.2025 klo 13!

Taru Salminen

lauantai 11. tammikuuta 2025

Postimerkkejä ja rahoja

Filatelia- ja numismatiikka-huutokaupan kohteita.
Vanhan Kirjan Talvessa ei ole kyse pelkästään kirjoista. Perinteiseen tapaan myös filatelistit ja numismaatikot ovat edustettuina.

Keski-Suomen Filatelistiseura järjestää Vanhan Kirjan Talven yhteydessä Postimerkin Päivän. Tarjolla on Jussi Murtosaaren kuvaama ”Karhunpennut puussa” -kortti (kuva alla) sekä aiheeseen liittyvät kaksi omakuvamerkkiä (eri reunakuvioin).

Lauantaina 8.2. klo 11 päästään huutamaan: huutokaupassa on tarjolla sekä filateliaa että numismatiikkaa. Huutokauppaluettelo on täällä.

Vanhan Kirjan Talvessa voi myös maksutta pyytää arvioita postimerkki- ja rahakokoelmista.

Tervetuloa postimerkkeilijät ja vanhojen rahojen kerääjät!

Ps. Tietenkin tapahtumassa on myös kirjahuutokauppa. Siitä lisää täällä.

"Karhunpennut puussa" -kortti ja omakuvamerkit.
Kuvat: Jussi Murtosaari.






 


maanantai 6. tammikuuta 2025

Harry Salmenniemi ja Jaakko Yli-Juonikas keskustelevat

Kirjailijat Harry Salmenniemi ja Jaakko Yli-Juonikas keskustelevat viimeisimmistä romaaneistaan, laajojen teossarjojen tekemisestä ja kirjailijan ammatin omituisuudesta. Kirjailijoita yhdistävät huumorin, leikin ja kokeellisuuden lisäksi monet yhteiset kirjoitusprojektit ja harvinaisen laaja poikkitaiteellinen kokemus. 

Tervetuloa kuulemaan Salmenniemen ja Yli-Juonikkaan keskustelua lauantaina 8.2. klo 14 Martti Ahtisaari -saliin!

Harry Salmenniemi
Kuva: Siltala
Harry Salmenniemi kuuluu nykykirjallisuuden omaperäisiin tekijöihin. Hän on julkaissut runoteoksia, novelleja ja kaksi romaania. Useasti palkittu Salmenniemi tunnetaan myös taiteidenvälisistä yhteistöistä ja hänen teoksiaan on käännetty lukuisille kielille.

Jaakko Yli-Juonikas
Kuva: Siltala
Jaakko Yli-Juonikas on tunnettu kirjailijana, joka koettelee kielen rajoja; monet lukijat muistavat erityisesti hänen Neuromaaninsa (2012). Yli-Juonikkaan proosa leikitteleekin mm. salatieteiden teemoilla ja hyödyntää omalaatuisia kielikuvia.