Agora-rakennuksessa sijaitsee tuttujen tapahtumasalien lisäksi myös ravintola Piato. Nälän tai kahvijanon yllättäessä apu on siis lähellä.
- pe 7.2. klo 8 - 17 (lounas klo 10.30 - 17)
- la 8.2. klo 9 - 15 (lounas klo 11 - 15).
Agora-rakennuksessa sijaitsee tuttujen tapahtumasalien lisäksi myös ravintola Piato. Nälän tai kahvijanon yllättäessä apu on siis lähellä.
Kirjastoauto Wäinö iltavalaistuksessa. Kuva: Mikko Vähäniitty |
Minkälaista taustatyötä kirjailija tekee? Millainen arvoitus kätkeytyy dekkarien kirjoittamiseen? Muun muassa näitä teemoja valaisee perjantai-illan dekkaripaneeli, jossa keskustelevat lukijoiden suosikit Virpi Hämeen-Anttila, Mikko Porvali ja Timo Sandberg.
Virpi Hämeen-Anttilan tuotanto on hyvin laaja ja monipuolinen: romaaneja, tietokirjoja, nuortenromaaneja, kirjallisuusesseitä, novelleja, runoja, kolumneja ja suomennoksia. Hämeen-Anttila on tehnyt kirjailijan työn lisäksi myös tutkimusta ja kuvituksia. Lukijat tuntevat hyvin Karl Axel Björkin seikkailut 1920-luvun Helsingissä.
Virpi Hämeen-Anttila (kuva: Lenita Susi) |
Mikko Porvali on kirjailija, lakimies ja poliisi. Hän on kirjoittanut historiallisia tietokirjoja, ja syventyy kaunokirjallisessa tuotannossaan ammattimiehen otteella 1920-1930-luvun poliisitoimintaan. Trilogia sijoittuu Viipurin lääniin, jota koettelivat aikoinaan poliisimurhat, jotka kääntyvät Porvalin käsittelyssä fiktiivisiksi tarinoiksi.
Mikko Porvali (kuva: Tommi Anttonen) |
Timo Sandberg tunnetaan sekä nykyaikaan että 1930-1940-luvuille sijoittuvista dekkareistaan. Hän on kirjoittanut myös tietokirjoja ja nuortenromaaneja sekä tehnyt toimittajan työtä.
Timo Sandberg (kuva: Jukka Sandberg) |
Vanhan Kirjan Talven taustavoimien, eli Vanhan Kirjallisuuden Ystävät ry:n, lisäksi tapahtuman taustalla tehdään myös paljon yhteistyötä.
Yhteistyö Keski-Suomen kirjailijoiden
kanssa on jo pitkä perinne, sillä he ovat tuottaneet VKT:n yhteydessä runotilaisuuksia jo vuosien ajan. Tämänkin vuoden lauantaissa pääsemme nauttimaan suosittua Runousaamiaista ja koko tapahtumamme päättää Sähköklubi.
Logo: Jyväskylän yliopisto |
Pihaan kurvaa myös kirjastoauto, kiitos Jyväskylän kaupunginkirjaston!
Tapahtumaan tulee kirjailijavieraita monista kustantamoista, ja paikan päällä pääsee tutustumaan myös kustantamojen teoksiin, joten tervetuloa jälleen mukaan tapahtumaan Aviador, Enostone ja Vastapaino! Perjantaina saamme nauttia myös dekkaripaneelista, joka on toteutettu yhteistyössä Suomen dekkariseura ry:n kanssa - luvassa on siis sopivan jännittäviä hetkiä.
Suuri osa Vanhan Kirjan Talvessa esiintyvistä kirjailijoista on paikalla Lukukeskuksen järjestäminä. Kirjailijavierailujen lisäksi tämä mainio organisaatio edistää lukemista ja lukemista monella muullakin tavalla.
Agoran aula täyttyy perinteiseen tapaan mainiosta kirjavalikoimasta. Tänä vuonna näytteilleasettajina on aiemmista tapahtumista tuttuja ja uusiakin kauppiaita.
Tänä vuonna mukaan saapuvat antikvariaatit:
Ystävänpäivän alla on hyvä puhua myös hieman yksinäisyydestä.
Jyväskyläläinen runoilija N. O. Laveajoki kuvaa Elinpiiri-kirjassaan yksinäisyyttä ytimekkäästi ja
pysäyttävästi. Tule kuuntelemaan, kun Laveajoki lausuu koskettavia tekstejään
Martti Ahtisaari -salissa perjantaina 7.2. klo 15.
Laveajoki on myös tavattavissa koko viikonlopun ajan omalla myyntipisteellään,
missä häneltä voi muun muassa tilata henkilökohtaisen runon – vaikkapa juuri
ystävänpäivälahjaksi.
Miten tie kirjailijaksi avautuu? Millainen vauhti matkalla on? Millaisia maisemia ja muita kulkijoita kohtaa? Voiko matkaan tulla mutkia?
Katja Meritähti kertoo perjantaina 7.2. klo 14 Ahtisaari-salissa matkastaan kirjoittamisen opinnoista kirjailijaksi.
Hän on valmistunut vuonna 2024 Jyväskylän yliopistosta kirjoittamisen kandidaattiohjelmasta (HuK) ja toimii nykyään kirjailijana ja yrittäjänä. Katjan esikoisromaani Unessa kaikki on hyvin ilmestyi vuonna 2023. Hän on ollut myös mukana kirjoittamassa Sanataidetta on enemmän!Sanataide hyvinvointia rakentamassa -tietokirjaa.
Katja Meritähti |