sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Kirjailijayhdistysten Talvipäivät Vanhan Kirjan Talvessa

Vanhan Kirjan Talvi on perinteisesti tehnyt hyvää yhteistyötä Keski-Suomen Kirjailijat ry:n kanssa. Esimerkiksi Runousaamiainen on kerännyt suuren suosion VKT:n lauantaiaamuun jo useamman vuoden ajan, ja se on tyystin Keski-Suomen Kirjailijoiden ansiota.

Tällä kertaa on erityisen onnellinen tilanne, sillä Keski-Suomen Kirjailijat ovat saaneet järjestettäväkseen vuosittaisen kirjailijayhdistysten verkoston talvitapahtuman. Osa ohjelmasta tapahtuu Agorassa lauantaina 10.2.2024, eli Vanhan Kirjan Talven yleisö pääsee tällä tavoin osalliseksi myös Kirjailijayhdistysten Talvipäivien mielenkiintoisesta ohjelmasta.


Tässä Talvipäivien ohjelma lauantaina 10.2.2024 Agorassa:


Klo 10.00-11.00 Runousaamiainen (omakustanteinen, Agoran ravintola Piato)

Keski-Suomen Kirjailijoiden järjestämällä Runousaamiaisella esiintyvät Ville Hytönen, Tiina Lehikoinen sekä Vega Välitalo ja Miia Laitinen. Tapahtuman juontaa Vesa Lahti.


Klo 13.00-16.00 Persoonallinen Runo Nyt (Agoran aula)

Jyväskyläläiset runoilijat laativat henkilökohtaisia, hetkessä syntyviä runoja ihmisten tarinoita ja toiveita kuunnellen ja kunnioittaen. 

klo 13–14 Terhi Forssén

klo 14–15 AP Kivinen

klo 15–16 Elmy Helmos


Klo 14.00-15.00 Esseeklubi (Agoran auditorio 2)

Keski-Suomen Kirjailijoiden Esseeklubilla on luvassa pohdintoja, oivalluksia, kysymyksiä, ehdotuksia, innostusta ja punnittuja lauseita. Tekstejään lukevat Suvi Valli, Risto Niemi-Pynttäri ja Kristian Blomberg. Tapahtuman juontaa Penjami Lehto.


Klo 15.45-16.00 Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinnon jakaminen (Agoran auditorio 2)

Suunta-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, tapahtumalle tai taholle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin paikallista ruohonjuuritason kirjallisuustoimintaa sekä erityisen aktiivisia ja ansioituneita henkilöitä kirjallisuuden alalta. Palkinnon suuruus on 1000 € ja kompassi.


Klo 16.00-17.00 Miksi jotkut kaupungit ovat poeettisia, toiset eivät? (Agoran auditorio 2)

Elävässä kaupunkitilassa limittyvät muistot, unet, historia, mielikuvat ja kokemukset. Todelliseksi kaupungin tekevät ihmiset, kaupunki todellistuu vasta ihmisten kautta. Riitta Cankoçakin juontamassa paneelissa kysytään, millaista ihmisyyttä, innoitusta ja kirjallista kuplintaa eri puolella Suomea esiintyy. Aiheesta ovat keskustelemassa Jouni Tossavainen, Raisa Marjamäki, Jussi Hyvärinen ja Jukka Viikilä.


Illalla, kun Vanhan Kirjan Talven myyntipöydät on jo pakattu, kannattaa vielä mennä kulttuuriravintola Vakiopaineeseen Sähkö-klubille klo 19.00-22.00. Keski-Suomen Kirjailijoiden iltaklubilla esiintyvät runoilijat Elina Sallinen, Tomi Kontio, Hanna Storm sekä Olli-Pekka Tennilä yhdessä Kimmo Kuokkalan kanssa.

Aika hienoa, eikö? Eikä tässä edes vielä kaikki, vaan Kirjailijayhdistysten Talvipäivät alkavat jo perjantaina 9.2. Katso koko ohjelma täältä + tapahtuma Facebookissa.

Iso kiitos ja kumarrus Keski-Suomen Kirjailijoille tästä kaikesta ohjelmasta ja yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti