keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Yhteistyössä on voimaa

Vanhan Kirjan Talven taustavoimien, eli Vanhan Kirjallisuuden Ystävät ry:n, lisäksi tapahtuman takaa löytyy myös vankkaa yhteistyötä. Eihän tästä ilman hyviä kumppaneita mitään tulisi.

Ohjelmayhteistyötä on tehty jo vuosia Keski-Suomen kirjailijoiden kanssa, sillä he ovat tuottaneet VKT:n yhteydessä runotilaisuuksia. Ja niin tänäkin vuonna, kun suursuosion saavuttanut
Runousaamiainen järjestetään lauantaiaamuna. Lisäksi perjantai-illan huipennuksena on Kirjailijatalon H-huoneessa Jukka Viikilä klo 19 alkaen.

Aviador-kustantamo tuottaa lauantai-iltapäivään peräti kaksi mielenkiintoista kirjailijavierasta: Anna Hollingsworthin ja Anu Kolmosen.

Myös Jyväskylän Talven kanssa on tehty yhteistyötä jo useamman kerran, ja tänä vuonna saamme nauttia perjantai-illan hienosta kirjailijapaneelista, jossa ovat keskustelemassa varmasti mielenkiintoiset Susanna Hast, Meri Valkama ja Johanna Vuoksemaa.

Jyväskylä-Seura puolestaan pohtii perjantain paneelissaan erittäin tärkeää teemaa eli lukutaidon ja lukemisen tilannetta. 

Tapahtumien välistä yhteistyötä tehdään yhdessä Seminaarinmäen nukketeatterifestivaalin kanssa, tuloksena perjantai-iltapäivän näyte Alastalon salissa -käsinukketeatteriesityksestä.

Suuri osa Vanhan Kirjan Talvessa esiintyvistä kirjailijoista on paikalla Lukukeskuksen järjestäminä. Kirjailijavierailujen lisäksi tämä mainio organisaatio edistää lukemista ja lukemista monella muullakin tavalla.

Tapahtuma tarvitsee tietenkin myös puitteet, ja ne saadaan Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen kanssa tehtynä yhteistyönä. Ja mukavahan Agoran aulassa ja tilavissa saleissa on tapahtumaa järjestää. Pihaan kurvaa myös kirjastoauto, kiitos kaupunginkirjaston!

Suurkiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme! Ilman yhteistyötä ei olisi mitenkään mahdollista järjestää tällaista tapahtumaa, saati 30. kerran.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti