tiistai 3. tammikuuta 2023

Volter Kilven Alastalon salissa käsinukketeatterina

Jyväskylässä järjestetään 9.-11.2.2023 toinenkin kulttuuritapahtuma, nimittäin Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali. Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali levittäytyy myös Seminaarinmäen ulkopuolelle. Meidän kannaltamme onnellisinta on, että Vanhan Kirjan Talvessakin saa festivaalista pienen maistiaisen.

Kuva Alastalon salissa -nukketeatteriesityksestä
Kuva: Sami Perttilä
Volter Kilven klassikkoromaani Alastalon salissa sai tiettävästi ensimmäisen käsinukketeatteritulkinnan vuonna 2013, kun nukketeatteritaiteilija Elina Lajunen tarttui kirjaan ja muokkasi siitä koko perheen käsinukketeatteriesityksen. Teos sai ensi-illan Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla ja sitä esitettiin usean kesän ajan Seurasaaren ulkomuseossa sekä muualla Suomessa. 
 
Vanhan Kirjan Talveen teoksen synnystä kertomaan saapuvat ohjaaja ja käsikirjoittaja Elina Lajunen sekä esityksen nukenkäsittelijät Merja Pöyhönen ja Timo Väntsi. Luvassa puhetta ja keskustelua teoksesta sekä tietenkin pienet monologit itse Alastalolta, Härkäniemeltä ja Pukkilalta. 
 
Tule siis todistamaan käsinukketeatterin ihmettä Agoran Martti Ahtisaari -saliin perjantaina 10.2. klo 14.00-14.30. Kuten alkuteoksessa sanotaan: “Peremmälle, peremmälle vaan, kyllä meillä tuoleja on takaseinälläkin!” 

Ps. Alastalon salissa on aiheena myös lauantaina 11.2. Stefan Mosterin esityksessä, mutta siitä lisää tuonnempana. EDIT: Mosterin esiintyminen valitettavasti peruuntui, joten Alastalon ystäville ei nyt tulekaan kaksipäiväistä juhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti