sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Harri Taskinen ja Aallon merkitys

Harri Taskinen (kuva: Tuomas Orponen)
Harri Taskinen (kuva: Tuomas Orponen)
Jyväskyläläisille Alvar Aallon rakennukset ovat arkipäivää. Siksi onkin hyvä aina välillä palauttaa mieliin, miksi näitä rakennuksia tullaan ihastelemaan toiselta puolelta maailmaa.

Harri Taskinen kiinnostui Alvar Aallosta, muotoilusta ja arkkitehtuurista vasta muutettuaan Jyväskylän Säynätsaloon nelisen vuotta sitten. Yksi Aallon merkittävimmistä teoksista, Säynätsalon kunnantalo oli tuolloin suljettuna vailla käyttöä eivätkä innokkaat kävijät päässeet tutustumaan rakennukseen kirjastoa lukuunottamatta. Siitä lähti ajatus etsiä toimiva malli siihen kuinka rakennus voitaisiin avata taas yleisölle: sekä paikallisille asukkaille että turisteille.

Vuonna 2018 Taskinen myös kirjoitti yleistajuisen kirjan Aallosta. Alvar Aalto – muotoja ja tarinoita kuvaa Aallon elämäntyötä sekä esittelee mielenkiintoisia yksityiskohtia arkkitehtuurista ja muotoilusta sekä Aallon elämästä. Kirja ei kaihda kertomasta myös tarinoita, jotka eivät ehkä ole aivan totta, mutta kulkevat kansan suussa.

Vanhan Kirjan Talvessa perjantaina 7.2. klo 14.30-15.00 Taskinen kertoo kirjastaan sekä siitä kuinka Aallon perinettä vaalitaan nykyään Säynätsalossa: millaisia toimintamalleja on löydetty ja kuinka merkittävä rakennus onkaan kyseessä. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti