lauantai 14. tammikuuta 2023

Finlandia-palkinnon arvoisia esseitä kirjallisuudesta

Vaivan arvoista: esseitä poikkeuskirjallisuudesta
Vanhan Kirjan Talvessa on kiitettävän usein ollut esiintymässä tuoreimpia Finlandia-palkittuja. Tällä kertaa tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan pyytäminen paikalle oli oikeastaan väistämätöntä. Vaivan arvoista -teos (Avain) on esseekokoelma lukemisen hienoudesta. Juuri siitähän on pohjimmiltaan kyse myös Vanhan Kirjan Talvi -tapahtumassa: rakkaudesta lukemiseen ja kirjoihin. Kaiken lisäksi kirjailija Ville-Juhani Sutinen asuu näppärästi Jyväskylässä.

Kirjassaan Sutinen keskittyy pitkiin ja hankaliksi miellettyihin kirjoihin. Esseissään hän pohtii, antavatko tällaiset kirjat lukijalle jotain sellaista, mitä lyhyemmät ja suoraviivaisemmat teokset eivät pysty tarjoamaan. Kirjan alaotsikko "esseitä poikkeuskirjallisuudesta" viittaa pandemian aiheuttamaan poikkeusaikaan, jolloin Sutinen tuli tarttuneeksi pitkien kirjojen haasteeseen.

Tule siis lauantaina 11.2. klo 12 Martti Ahtisaari -saliin kuuntelemaan puhetta pitkien kirjojen lukemisesta. Haastattelijana on  FT Vesa Lahti.

Ps. Monet Sutisen kirjassa käsitellyistä teoksista ovat - haastavuudestaan huolimatta tai juuri siksi - antikvariaattien kestohittejä. Hyvällä tuurilla saatat löytää jonkun niistä Vanhan Kirjan Talven myyntipöydiltä.

Ville-Juhani Sutinen. Kuva: Klaus Welp
Ville-Juhani Sutinen. Kuva: Klaus WelpEtusivulle


Perjantain ohjelma


Lauantain ohjelma
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti