sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Lauantai käyntiin Runousaamiaisella

Joko olet ehtinyt nauttimaan Runousaamiaisen laatuantimista? Seuraava tilaisuus sukeltaa säkenöivän runouden ja hyvän aamukahvin yhteispyörteisiin tarjoutuu Vanhan Kirjan Talvessa. Aloita siis lauantaiaamusi suuntaamalla askeleesi Mattilanniemeen ja Agoraan, jossa aamiaiskattauksen äärellä esiintyvät runoilijat Kati Rantala, Riikka Simpura, Eeva Åkerblad ja AP Kivinen.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä Vanhan Kirjan Talven kanssa. Runoilija Vesa Lahden juontamaan tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa Ravintola Piatoon!
Aamukahvi runojen kanssa, kiitos!
 
Esiintyjistä ja esityksistä: 
 
KATI RANTALA on entinen pesäpalloilija ja nykyinen kirjailija-runoilija ja kirjoittamisen opettaja. Runousaamiaisella hän lukee otteita runokokoelmastaan Tuuliovia (Nysalor 2022). Teoksen liikkeessä olevat runot sanoittavat likoon laittamista, painetiloja ja katoamista - mutta myös avartumista ja löytämistä. 
 
RIIKKA SIMPURAN esikoiskirja Painottomuus (Poesia 2022) on harvoista ja tarkoin valituista sanoista koostuva runoteos, jossa valon ja pimeyden kategoriat murtuvat. 

EEVA ÅKERBLADIN esikoisteos Huolenpitoja (S&S 2022) on unenomainen ja kielellä leikittelevä kylpyläfantasia, joka tutkii mm. hoivan, levon ja huolenpidon teemoja.
 
AP KIVINEN on kolme runoteosta julkaissut runoilija ja Poetry Slamin Suomen mestari, jonka elämänmakuisissa teksteissä on vahva rytmiikka sekä vaikutteita rock-lyriikasta ja beat-runoudesta.
 
Runousaamiainen Facebookissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti