torstai 5. tammikuuta 2023

Lontoon syrjäkadulla: Anna Hollingsworthin Pastellien maantiede

Alma opiskelee näytelmäkirjoittamista ollessaan au pairina Lontoossa. Hän näkee herkällä katseellaan suurkaupungin varjoisat kujat ja erityisesti Torni-kerrostalon, jonka tulipalossa on aikoinaan kuollut kymmeniä vähävaraisia ihmisiä. Rakennus oli naamioitu rikkaiden alueiden talojen näköiseksi helposti syttyvällä pintamateriaalilla, mikä vaikuttaa nuoren kokemukseen kaupungista ja ihmisyydestä.

Päähenkilö uppoaa eettisiin pohdintoihin, ja kääntää näytelmien maailman ympäri: hän haluaa aitoudessaan kokea vääryyttä, jotta voisi kirjoittaa siitä. 

Lontoon ja näytelmien maailma on kirjailija ja toimittaja Anna Hollingsworthin tuttu, sillä hän on muuttanut yliopisto-opintojensa jälkeen Lontooseen ja opiskellut näytelmäkirjoittamista. Täysin kaksikieliselle kirjoittajalle kielen rytmi ja sanojen merkityksellisyys ovat keskeisiä, ja tammikuussa ilmestyvässä Pastellien maantieteessä onkin vahvaa ilmaisuvoimaa. 

Anna Hollingsworthia pääsee kuulemaan lauantaina 11.2. klo 14.00 - 14.45 Martti Ahtisaari -salissa. Haastattelijana toimii Vesa Tompuri.

Pastellien maantieteen kansikuva


Etusivulle


Perjantain ohjelma


Lauantain ohjelma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti