tiistai 3. tammikuuta 2023

Kovatasoinen kirjahuutokauppa luvassa!

Vanhan Kirjan Talven kirjahuutokaupan kirjoja
Mitä tarjotaan?

Mitäpä olisi Vanhan Kirjan Talvi ilman kirjahuutokauppaa? Niinpä. Siksi jälleen kerran on kerätty mielenkiintoinen valikoima huudettavia kohteita. Itse asiassa lista on jopa harvinaisen tasokas, katso itse täältä.

Eino Leinon Maaliskuun lauluja -teoksen nimiösivu
Listalla myös Eino Leinon esikoisteos!
Listalla hyvin monen kohteen kohdalla lukee "leima" tai "muovitettu". Tämä johtuu siitä, että suurin osa listan kohteista on kirjastosta poistettuja teoksia. Jyväskylän kaupunginkirjasto nimittäin päätti poistaa varastostaan kaikki 1800-luvulla julkaistut teokset.

Emeritus-antikvaristi ja kirja-arvioinnin mestari Jouko Ylönen kävi tutkimassa poistettujen kirjojen valikoimaa ja löysikin reilun pari sataa teosta, jotka voisivat herättää bibliofiileissä erityistä kiinnostusta. Jyväskylän kaupunginkirjasto lahjoitti nämä kirjat yhdistyksellemme, kiitos siitä!

Tervetuloa siis lauantaina 11.2. Agoran Auditorio 2:een. Meklari aloittaa ripeätahtisen urakkansa klo 12.30.

Kirjahuutokaupan ostokset voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla.

Ps. Kirjaston kokoelmista ei tarvitse huolestua sikäli, että tietenkin ennen kirjojen poistoa Jyväskylän kaupunginkirjastolla varmistettiin, että vastaava teos löytyy vähintään Varastokirjaston kokoelmista. Kaikki poistetut teokset ovat edelleen jokaisen kirjastonkäyttäjän (kauko)lainattavissa.


EDIT: Kirjahuutokauppa aloitetaan hyväntekeväisyyskohteella, lue lisää täältä.


Etusivulle


Perjantain ohjelma


Lauantain ohjelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti