tiistai 28. tammikuuta 2020

Historiallisia mysteeripelejä!

Jyväskylän yliopiston luokanopettajaopiskelijat ovat suunnitelleet kaksi mysteeripeliä Vanhan Kirjan Talveen. Ensimmäinen paja on suunniteltu kolmas - kuudesluokkalaisille, mutta myös nuoremmat lapset ovat tervetulleita selvittämään mysteeriä vanhempiensa kanssa. Toinen mysteeri on suunnattu yläkoululaisille ja lukiolaisille, mutta se tarjoaa myös aikuisille pähkinöitä purtavaksi. Molemmat mysteerit ovat käynnissä koko tapahtuman ajan - ilmoittautuminen pienryhmiin tarvittaessa paikan päällä Agoran aulassa. Tervetuloa mysteerien jäljille!

Leonardon varastetut paperit

Alakoululaisten mysteeri


Monitaituri, taiteilijakeksijä Leonardo da Vinci on saanut suunnitelmansa valmiiksi. Kyse on
Kuva: Pixabay/bluebudgie 
kuin onkin piirroksista lentokoneen rakentamista varten. Mutta mitä ihmettä, mallipiirrokset ovat hukassa ja näyttää pahasti siltä, että ne on varastettu! Lähde mukaan alakoululaisten seikkailuradalle selvittämään, kuka on vienyt paperit ja miksi. Seikkailuradan ratkaisuun kuluu noin 45 minuuttia ja sen rasteja löytyy eri puolilta Agora-rakennusta. Seikkailuradan selvittämiseen voi osallistua mihin aikaan tahansa Vanhan kirjan talven aikana, ja se sijoittuu eri puolille Agoraa käynnistyen AgD121.1-huoneen edustalla olevasta pikkuaulasta.

Tohtori Eerikkilän tapaus

Yläkoululaisten ja lukiolaisten mysteeri


Suomen historian tutkija tohtori Eerikkilä on menehtynyt äkillisesti. Eerikkilä tutki koko uransa ajan noitavainoja ja uuden ajan alkua Suomessa. Viimeiset vuotensa hän käytti etsien intohimoisesti medaljonkia, joka esiintyy hänen 1600-luvulla elänyttä sukulaisnaistaan esittävässä maalauksessa. Tapauksesta mielenkiintoisen tekee se, että tämä sukulainen on joutunut aikanaan noitavainojen uhriksi. Valitettavasti tohtorin siirryttyä äkillisesti ajasta ikuisuuteen jäi tämä mysteeri ratkaisematta, joten teidän tehtävänne on saattaa hänen työnsä loppuun löytämällä tuo medaljonki ja selvittämällä, mistä tässä noitavainotapauksessa on oikein ollut kyse. 

Kuva: Pixabay/StockSnap

Tämä mysteeri on suunnattu yläkouluikäisille ja lukiolaisille, mutta kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan! Aikaa mysteerin ratkaisuun on 50 minuuttia ja sitä voi tulla selvittämään 3 - 5 hengen ryhmissä tasatunnein. Mysteeriä aletaan ratkaista Agorassa huoneessa AgC133. Voit myös varata ajan mysteeriin paikan päällä, mutta toimi nopeasti, sillä vapaita aikoja on rajoitetusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti