perjantai 31. tammikuuta 2020

Jouko tietää kirjasi arvon

Jouko Ylönen, asiantuntija.
Jouko Ylönen, asiantuntija.
Vanhan Kirjan Talvi on mainio tilaisuus hankkia omaan kirjahyllyyn arvokkaita kirjoja. Myös: jos sinulla jo on hyllyssäsi kirjoja, joiden arvelet olevan keskimääräistä arvokkaampia, mutta et ole ihan varma, niin ota ne mukaan! Vanhan Kirjan Talvessa on paikalla melkoinen määrä antikvaristeja, jotka mielellään arvioivat aarteesi.
 

Kannattaa käydä myös Vanhan Kirjan Talven info-pisteessä Jouko Ylösen luona. Hän arvioi perjantaina ja lauantaina ilmaiseksi, kokeneen ja puolueettoman asiantuntijan luotettavuudella antikvaarisia kohteita. Vaikka antikvariaattityöstä voisikin jäädä eläkkeelle, bibliofiliasta ei kai koskaan.

Kirjoja ei tietenkään kannata katsella vain dollarin kuvat silmissä. Ensinnäkin: hinta tietysti viime kädessä riippuu siitä, paljonko mahdollinen ostaja on valmis siitä maksamaan, eli aiemmat myyntihinnat ovat vain suuntaa-antavia. Toiseksi: on kirjojen ja kirjallisuuden suurta vähättelyä ajatella vain kirjan myynnistä saatavaa rahaa. Kirjan hinta on eri asia kuin kirjan arvo, sitä ei pidä unohtaa.


Olitpa siis aloitteleva tai jo pitkän linjan bibliofiili, tervetuloa Vanhan Kirjan Talveen, arvokkaan kirjallisuuden äärelle!

Ps. Myös rahoja ja postimerkkejä voi tapahtumassamme arvioituttaa: Keski-Suomen Filatelistiseura ja Keski-Suomen Numismaatikot ry. arvioivat maksutta filateelisia ja numismaattisia kohteita omien näyttelypöytiensä yhteydessä. Muista myös lauantain huutokaupat, niissä tekee löytöjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti